top of page

Leer mij kennen

Mijn naam is Nadia Terzieva en ik heb twee graden: een graad in economie en een graad in psychologie. Ik heb mijn economische opleiding genoten in de VS en België en heb het eerste deel van mijn leven gewerkt als manager van kleine teams in verschillende bedrijven en een paar keer in mijn leven heb ik mijn eigen bedrijf gehad.

 

Toen ik 35 werd, besloot ik dat ik mijn kinderdroom moest waarmaken en dit was psycholoog worden. Dus deed ik mijn bachelor- en masterdiploma in Bulgarije en deed daarna een tweejarige postdoctorale opleiding in integratieve psychotherapie aan dezelfde universiteit. Toen ik naar Oostenrijk verhuisde, begon ik in Wenen aan een nieuwe postdoctorale kwalificatie als klinisch psycholoog. In september 2023 heb ik mijn theoretische deel afgerond en ga nu nog 2 jaar praktijkervaring opdoen, waarna ik van plan ben mijn opleiding tot Klinisch Psycholoog over te dragen naar Nederland.

 

Naast mijn reguliere opleiding heb ik mij verder geschoold en getraind in IFS (Internal Family System Therapy). IFS is nu de nieuwste psychotherapie voor trauma. Ik heb mijn niveau 1 gevolgd bij mijn trainer Chriss Burris, niveau 2 bij Dr. Anderson - neurowetenschappen en niveau 3 bij de maker van het model zelf, Dr. Richard Schwartz. Hij heeft mij opgeleid en destijds was ik de enige uit Europa. Ik vind dit een heel bijzondere ervaring en ik heb echt het geluk gehad dat ik deze kans kreeg.

 

De afgelopen 3 jaar heb ik in mijn privépraktijk gewerkt met trauma-overlevenden die ontwikkelingstrauma uit de kindertijd, complexe PTSS, angst, depressie, eetstoornissen, alcohol- en drugsverslaving hebben. Veel van mijn cliënten worden seksueel misbruikt of verkracht. Anderen worden in hun jeugd ernstig verwaarloosd. Ze hebben allemaal problemen met het reguleren van hun emoties en hebben vaak slaapgebrek. Ze zijn zelfbeschadigend en boos, of afwijkend tot het punt waarop kan worden aangenomen dat ze DIS (Dissociatieve Identiteitsstoornis) hebben. Sommige van mijn cliënten zijn misbruikt door narcistische ouders en voelen zich minderwaardig en waardeloos – alsof ze er niet toe doen.

 

Mijn missie is om deze kliniek op te zetten en zoveel mogelijk mensen te helpen genezen. Ik wil mijn collega’s bij IFS graag lesgeven, zodat zij succesvoller kunnen worden in hun werk en hun patiënten sneller kunnen helpen. Mijn missie is om te laten zien dat genezing mogelijk is en dat het niet zo tijdrovend en ook niet zo moeilijk hoeft te zijn.

438706671_10226442105622185_8169243571467763713_n.jpg
bottom of page