top of page

Leer mij kennen

Mijn naam is Nadia Terzieva en ik heb twee diploma's: een economische graad en een graad in psychologie. Mijn economische opleiding heb ik genoten in de VS en België en ik heb het eerste deel van mijn leven gewerkt als manager van kleine teams in verschillende bedrijven en een paar keer in mijn leven heb ik mijn eigen bedrijf. Toen ik 35 jaar oud werd, besloot ik dat ik mijn kinderdroom moest verwezenlijken en dit was psycholoog worden. Dus heb ik mijn bachelor en master in Bulgarije gevolgd en daarna heb ik twee jaar een postdoctorale opleiding voor integratieve psychotherapie aan dezelfde universiteit gevolgd. Toen ik naar Oostenrijk verhuisde, begon ik aan een nieuwe postdoctorale kwalificatie voor klinisch psycholoog in Wenen. Ik heb mijn theoretische deel in september 2023 afgerond en nu doe ik nog 2 jaar praktijkervaring op, waarna ik van plan ben mijn diploma hier in Nederland over te dragen.

Naast mijn reguliere trainingen heb ik mij laten bijscholen en trainen in IFS (Internal Family System Therapy), wat nu de nieuwste aanpak bij trauma is. Ik ben op niveau 3 getraind door de maker van het model, dr. Richard Schwartz. Hij heeft mij opgeleid en ik was de enige uit Europa.

Ik werk in mijn privépraktijk met overlevenden van trauma's die een ontwikkelingstrauma in de kindertijd, complexe PTSS, angst, depressie, eetstoornissen, alcohol- en drugsverslaving hebben. Veel van mijn cliënten worden seksueel misbruikt of verkracht. Anderen worden in hun jeugd ernstig verwaarloosd. Ze hebben allemaal problemen met het reguleren van hun emoties en hebben vaak een slaaptekort. Ze beschadigen zichzelf en zijn woedend, en gaan zo ver uiteen dat ze als DIS kunnen worden beschouwd. Sommigen van hen zijn misbruikt door narcistische ouders en voelen zich minderwaardig en waardeloos – alsof ze er niet toe doen.

Mijn missie is om deze kliniek op te zetten en zoveel mogelijk mensen te helpen genezen. Ik zou graag les willen geven aan mijn collega's van IFS - ik niet - omdat ik niet de beste leraar ben - soms voel ik me onzeker, maar ik zal de beste leraren vinden, zodat collega's nog een krachtig hulpmiddel hebben in hun werk. Mijn missie om te laten zien dat genezing mogelijk is en dat het snel en leuk kan zijn. Het is niet nodig om voor alles te lijden - soms kan het een aanwezig, spontaan, gelukzaligheid zijn - waarom niet?

Couples Therapy
bottom of page